top of page

aktuelt_

Selvstendig vs arbeidstaker

Det finnes rundt 160 000 enkeltmannsforetak i Norge. Det er den nest mest populære foretaksformen i Norge etter Aksjeselskap (AS). Vurderer du å starte egen virksomhet eller bli selvstendig næringsdrivende er det noen ting du bør tenke på før du går i gang. Sarah Cooper er en skribent, komiker og grunnleggeren av thecooperreview.com, og med sin serie "Working for a Company vs. Working for Yourself" illustrerer hun ulike scenarier til en som jobber selvstendig og en som er ansatt i et selskap.


Noen som kjenner seg igjen? Og kan det å "jobbe sammen for seg selv" i et coworking space være løsningen for begge parter?Sjekk ut hele serien her.


Jobb er noe du gjør, ikke et sted


En av hovedårsakene til at ansatte slutter i jobben sin, er at de mistrives. Lønn er fortsatt viktig, men i følge studier foretatt av forskning.no er det overvurdert. Det finnes mange faser vi går igjennom i livet. En arbeidsgiver som tilrettelegger for den enkelte og stiller de riktige spørsmålene, enten til en småbarnspappa, pendler eller ung og nyutdannet, øker sjansen for lojale og engasjerte ansatte. Å gi ansatte fleksibilitet i form av frihet og selvbestemmelse i hverdagen kan være vel så viktig.


For mange kan jobben utføres hvor som helst, når som helst. En fleksibel arbeidsplass og større grad av frihet i arbeidshverdagen, kan gi bedre helse og sunnere liv. Ved å ha mindre fokus på når og hvor arbeidet utføres, kan man gi ansatte bedre nattesøvn, og mulighet til å ta bedre vare på seg selv. Teknologien er med oss hver dag; mange har til og med jobben i lomma. Tid tilbrakt på arbeidsplassen kan ikke alltid regnes som et tegn på produktivitet, derfor bør fokuset går over til faktiske resultater.


Forbedre frilanstilværelsen


Livet som frilanser eller gründer kan være både gøy og ensomt. Det er mange spørsmål man bør stille seg før man kaster seg ut i en mindre forutsigbar hverdag. For mange strekker ikke alltid hjemmekontoret eller kaféen på hjørnet til, og det kan være godt å være blant likesinnede i et coworking space.


Er du på utkikk etter et coworking space i Oslo, se oversikten vår her.


0 comments

Comments


bottom of page